dijous, 23 d’octubre del 2008

La nova fornada de pop en gallec a la revista Enrerrock

El número d’octubre (156) de la revista Enderrock, especialitzada en el rock que es fa arreu dels Països Catalans —en llengua catalana, és clar—, dedica un suplement al pop en gallec més actual. El suplement, GZPOP! La nova fornada de rock en gallec, s’obre amb un article titulat “Rock na Galiza. Passat, pressent i futur del ‘rock gallec’”, que recorre els orígens del rock en gallec des dels grups i els moviments sorgits als anys vuitanta, com l’agrorock o el rock bravú, fins al grups més de moda ara mateix, passant pels que van reformar aquests estils musicals en gallec, entre els quals hi ha O Jarbanzo Negro, format al barri Barceloní de Nou Barris

Evidentment, no hi hauria suplement sense música, i per això amb la revista ve el CD GZPOP! a nova fornada de pop en galego. A les fotografies en podeu veure el sobre i els grups amb els temes corresponents. A més del fet que una revista catalana distribueixi un disc de música en gallec (i el 3r volum del disc de la música en valencià!), hi ha una altra connexió catalana dins el mateix disc: el grup Ataque Escampe, que hi participa amb la cançó “I’m not your man”, va tenir durant l’últim any un acordionista dels Països Catalans, en Francesc Esteve, que va ser professor de català a la Universidade de Santiago de Compostela fins al curs passat. Amb ell Ataque Escampe va incorporar l’acordió als instruments del rock de sèrie B. Podeu sentir com sona a les cançons “Ningún lugar seguro” o “Unha tarde no zoo”, que trobareu al myspace del grup. I, si us agrada el tema que ve amb el disc de l’Enrerrock, podeu descarregar gratuïtament tot el CD Galicia es una mierda, els ressons del qual han arribat fins i tot a l’illa de Menorca.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot i que el titol del Blog és Galicia-Catalunya només veig que s'hi pengen articles referents a la cultura Gallega, i de si aqui es coneix o s'impulsa.
Si, és cert que parlen d'una revista Catalana, però només quan tracta de la musica gallega. També és ben cert que és fa esment a un music catala, però l'anomenat music només toca una canço -pel que m'ha semblat entendre- i a més és en anglès.
Podriem deixar de parlar de CD's el titol del qual és "Galicia es una mierda" (sense comentaris) i pasar a parlar de coses més nostrades?

On són Nuria Feliu, Mª del Mar Bonet, Lluis Llach,... en aquest blog???

Arnau Olivella i Balaguer

amauta ha dit...

MmMmMMMM...Ja tocava una mica de debat. Però no estic d'acord amb el que ens deixa veure l'amic Arnau.
A mi em sembla que des de Catalunya no s'ha fet prou per retrobar-se amb la cultura gallega cosa que si que es fa amb el País Basc (i de sobra a més).
Si un cantant basc fes un CD titulat "Euskal Herria és una merda", algú diria que és un títol provocador, etc. oi??
DOncs primer, abans de tot, trencar barreres i obrir-se. No tot és LLuís LLach (de qui sóc un admirador).
Sal·lutacions!!

ciceropc ha dit...

Amauta, açò me recorda la cançó d'Eskorbuto "A la mierda el País Vasco" (del CD "Zona espezial norte", amb els Rip). Des de llavors, Eskorbuto va ser molt odiat al País Basc.

Salut!

Eduard del Castillo Velasco ha dit...

Aprofito els comentaris de l'entrada "Vi gallec per promoure la gastronomia catalana" per respondre al senyor Arnau Olivella i Balaguer les qüestions que ens planteja aquí.

Free Blog CounterEnglish German Translation
Locations of visitors to this page Esta web apoia á iniciativa dun dominio galego propio (.gal) en Internet