dijous, 15 de setembre del 2011

Cursos de catalán en Compostela

A partir do vindeiro mes de outubro vou dar dous cursos de lingua e cultura catalás en Compostela: un na Gentalha do Pichel e outro na asociación veciñal A Xuntanza do barrio de San Pedro.

O curso de lingua e cultura catalás quere ofrecer un coñecemento global da realidade social da lingua catalá (extensión territorial, distintos graos de oficialidade, situación sociolingüística...) e da cultura que se xerou no seu territorio. O alumnado, ademais, adquirirá as ferramentas lingüísticas básicas para entender textos escritos ou orais en catalán, de xeito que desenvolva as habilidades comunicativas para poder pasar da comprensión da lingua ao seu uso activo.


Os horarios dos cursos (de mañá ou de tarde) e a periodicidade son os seguintes:

Curso de catalán na Gentalha do Pichel: mércores de 20 a 21:30h. De outubro a xaneiro (con posibilidade de continuación se hai demanda). No local da rúa de Santa Clara 21. Correo: gentalha[arroba]agal-gz.org.

Curso de catalán na Xuntanza: mércores de 10 a 11:30h. De outubro a xuño. No local da corredoira das Fraguas 37. Correo: info[arroba]axuntanza.org

O prezo de ambos os cursos é de 20€ ao mes.

Se queredes máis información sobre prazas, matrícula, etc., escribide aos correos das asociacións. Se tedes algunha dúbida sobre o contido do curso ou para facerdes as vosas suxestións, escribídeme a catalunya.galiza@gmail.com.

Espero que vos animedes a vir! Moitas grazas a tod@s!
Espero que us animeu a venir! Moltes gràcies a tothom!

5 comentaris:

Laia ha dit...

gallec a catalunya sí, però simpatia en direcció contrària. Jo, després de més de tres anys...no l'he vist, més aviat tot el contrari. Que tinguis sort.

Eduard a 39º 51' 14.57" N - 4º 12' 09.35" E ha dit...

Hola, Laia!

No entenc gaire el teu comentari, què vols dir? Que no hi ha simpatia cap als catalans a Galícia?

Jo treballo -com molta altra gent- per donar a conèixer la llengua i la cultura catalanes a Galícia i la llengua i la cultura gallegues a Catalunya. Fa deu anys que ho faig i no tinc cap intenció de deixar-ho de fer. La culpa que no hi hagi simpatia cap a un poble o cap a l'altre ja sabem de qui és, i no fer-hi res és acceptar-ho i donar-los la raó.

Espero tenir sort, sí. De moment, sempre n'he tingut. De sort, d'alumnes, de gent interessada a establir relacions entre tots dos països i de ganes de fer coses.

Salut i gràcies pel comentari!

Anònim ha dit...

Sabeu si existeix un casal català a Galícia?? abans n'hi havia un a La Coruña (on visc), però m'han comentat que ja no existeix... Gràcies!!!

Eduard a 39º 51' 14.57" N - 4º 12' 09.35" E ha dit...

No em sona que n'hi hagi cap... Ets català i vius a La Corunya? El més semblant, tot i que sense casal, potser és l'Ambaixada! http://twitter.com/#!/lambaixada
Saúde!

Anònim ha dit...

Català de Gràcia... Ok, gràcies i salut!!!

Free Blog CounterEnglish German Translation
Locations of visitors to this page Esta web apoia á iniciativa dun dominio galego propio (.gal) en Internet