dimecres, 25 de maig de 2011

Vols estudiar gallec o portuguès a Barcelona?

Com ja sabeu, estudiar gallec a Catalunya no és cap novetat: se'n pot aprendre en alguns instituts, dins el marc del Proxecto Galauda; també hi ha cursos de llengua i cultura gallegues als centres gallecs d'arreu del país, el curs vinent l'Escola Oficial d'Idiomes de Drassanes oferirà cursos de llengua gallega i, a més a més, tenim el privilegi de tenir l'única Universitat de fora de Galícia on es pot estudiar Filologia Gallega o, segons la nova denominació, el Grau en Llengües i Literatures Modernes amb l'especialització en Estudis Gallecs.

Pel que fa a la Universitat de Barcelona, convé que se sàpiga i es faci conèixer aquesta opció, que de vegades queda en segon terme rere les llengües que no necessiten cap mena de publicitat per recordar que també existeixen. El que té de bo l'opció de combinar el gallec amb una altra llengua és que el ventall de possibilitats és molt més ampli que no pas si només en féssim una de sola. Dit d'una altra manera: podem fer una llengua considerant-ne la utilitat i l'altra per plaer, de forma que en resulti un complement útil i original per al mercat de treball.

D'altra banda, tots sabem que res no garanteix la felicitat i, encara menys, l'entrada al món laboral, així que més val fer el que ens vingui de gust. I, tampoc no cal dir-ho, el cos i la ment agraeixen molt més seure en un bon restaurant gallec i menjar una llamprea precedida d'unes zamburinyes i seguida d'unes canyes de crema que no pas ingerir a cuita-corrents un fish and chips en un banc del metro de Londres. Ja ho diuen: d'allò que estudiaràs, l'endemà en menjaràs.


Perquè puc combinar el gallec o el portuguès amb una altra llengua i assolir una formació plurilingüe.
Grau en Llengües i Literatures Modernes
L’itinerari bilingüe et permet triar dues llengües amb les literatures corresponents. Podràs realitzar un itinerari en Estudis Gallecs o un itinerari en Estudis Portuguesos en combinació amb altres llengües.*

Perquè puc incloure els estudis de gallec o de portuguès en la meva formació lingüística i literària.
Grau en Lingüística
Pots cursar les assignatures de llengua i lingüística de gallec i de portuguès alhora dins l’itinerari de lingüística més 2 llengües. També les pots combinar amb un altre idioma.*
Grau en Estudis Literaris  i Grau en Filologia Romànica
Des d’aquests graus pots cursar assignatures de llengua i literatura de gallec i de portuguès.

Perquè puc complementar el meu grau amb una introducció als estudis gallecs i als estudis portuguesos.
El primer any, els graus de la Facultat de Filologia ofereixen Introducció a la llengua gallega i Introducció a la llengua portuguesa. A més, al grau en Llengües i Literatures Modernes (si no has triat un itinerari de gallec o de portuguès) pots cursar dues assignatures més. No calen coneixements previs.

*Alemany, anglès, àrab, català, espanyol, francès, grec, hebreu, italià, llatí, polonès o rus.
Free Blog CounterEnglish German Translation
Locations of visitors to this page Esta web apoia á iniciativa dun dominio galego propio (.gal) en Internet